Ciri-ciri
Utama Oven Trio 120L
Walaupun dengan design yang sangat
simple,oven trio dengan kapasiti 120L cukup besar untuk anda yang suka bakarkek ataupun biskut dalam kuantiti yang banyak.
Sama seperti dalam kebanyakan oven moden
sekarang,Oven Trio 120L ini juga dilengkapi dengan kipas khas untuk tujuan
pengaliran haba yang sesuai untuk menyahbekukan makanan sejuk beku.
Yang menarik perhatian saya berkaitan
oven trio ini,adalah fungsi rossetorie yang sesuai untuk memanggang daging.Jadi
anda tidak perlulah risau lagi kerana fungsi yang dilengkapkan dalam oven trio
ini akan dapt memastikan daging yang anda panggang akan masak sekata.
Disamping itu,oven ini juga dilengkapi
dengan tetapan masa sehingga 120 minit dan 4 aras pemanasan yang mampu memenuhi
keperluan apa jua jenis masakan anda…
Oven trio ini juga dilengkapkan dengan
tray yang mudah dialihkan untuk tujuan pembersihan.
Badan oven ini dipernbuat daripada stainless
steel membuatkan oven trio ini nampak lebih menarik selain dari dapat
mengalirkan haba ke seluruh oven dengan lebih sekata.
Oven ini mempunyai lampu dalaman
berwarna oren yang dapat membantu anda untuk melihat hasil masakan anda.
Untuk
Siapa Oven Trio Ini?
Dengan kapasiti 120L,oven ini sangat
sesuai digunakan untuk mereka yang membakar kek atau biskut dalam kuantiti yangbanyak dan mereka yang menjalankan bisnes kek kecil-kecilan dari rumah.
Ciri tambahan rosseterie yang ada akan
menggembirakan kepada mereka yang suka memanggang ayam atau daging digabungkan
dengan 4 aras pemanasan lagi,untuk memastikan masakan masak dengan sekata.
Pro
Apa yang menarik perhatian saya tentang
Oven Trio ini,adalah ciri tambahan yang disertakan sekali iaitu rossetorie yang
membolehkan anda memanggang pebagai jenis masakan berasaskan daging dan ayam
tanpa perlu risau samada daging anda masak sekata atau tidak sebab alat ini
berputar.
Dan berita gembira buat baker di luar
sana.tray bawah oven tu boleh ditanggalkan untuk tujuan pembersihan
oven.Jadi,lepas ni tiada lagi kes oven yang tidak bersih dan kotor selepas
digunakan..
Cons.
Bagi kebanyakan orang di luar sana,ciri
tambahan rosseterie sangat menarik perhatian kan…
Tak perlu lagi beli alat memanggang
yang mengeluarkan banyak asap tu,
Namun,bagi mereka yang menajalan
bisnes kek ataupun biskut,ciri memanggang dalam tu tidak perlu pun sebenarnya.
TUMPANG TANYA.
BalasPadamKALAU NAK BAKAR KEK, PERLUKAH ADJUST BAHAGIAN ROSSETERIE TU? ATAU BIARKAN 0 SAJA?
kalau nak bakar kek,ROSSETERIE x payah On,
PadamBiasa problem thermostart rosak macam mana nk atasi masalah ini?dan dimana boleh saya dapatkan spare part?...sebab banyak kedai sudah dicari tiada
BalasPadamOverheating tu mmg thermostart ke rosak ye? Sbb oven sy bila temp 180 keatas panas tu smpai oren besi tu. Tp bila sy bakar temp 150 xde panas lgsg. Sejuk.
Padamspare part biasa dapat di kedai tempat kita beli oven tu...Biasanya kalau ada masalah suhu ,mmg termostate yang problem..besi jadi oren perkara biasa masa heating
PadamAssalamualaikum
BalasPadamNak tnya...sy br beli oven trio 120I untk baker biskut semperit dan tart...
Sy kurang faham nak buka kipas Sama ada nak buka tahap sederhana Atau paling kuat...blh bg pheasant.....t.ksh
kalau nak bakar kek atau biskut,kipas xyah bukak,nnt biskut @ kek jadi kering,lagi cepat terbakar...saya memg takkan ON kipas kalau nak buat kek @ biskut...
PadamMasalah sya skrg bru petama kali guna bukak atas bwah suhu 150 nk bakar pizza,20mnit..pastu keluar asap ikut lampu nya.,.mmg mcm tu ke atau salah pusing ke mcm mna..rosak ke
BalasPadamMula2 beli kena panas kan suhu 250 dalan 10minit utk keluarkan asap. Lepas tu baru boleh guna
Padamsya dah guna oven trio 120L setahun..tiba2 bakar kek hangus ..sebab besi atas saja yg panas sampai oren..besi bawah x panas..dah adjust untuk panas atas bawah..mana nak cari spare parts trio ni ya..mohon bantu..tksih
BalasPadamOven Saya pun sama masalah mcmni
PadamAssalamualaikum....kalau oven On Off sebab apa ye? Panaskan lama2 suhu tak tak panas pun...bila naikkan suhu...panas sekejap...pastu turun semula...rupanya die off n on sndiri
BalasPadamSaya baru beli oven trio 80L tapi tak tahu nak guna boleh bagi tunjuk ajar tak.Tengok dekat fb cakap kena panaskan dalam 5 hingga ke 7 jam betul ke?
BalasPadamSaya dah banyak kali masak kek guna oven 120l..tapi kek saya x pernah masak..boleh tahu apa masalahnya ye..macam2 suhu saya dah cuba..boleh dapatkan penjelasan x..tq
BalasPadamheater on tak? Ada pilihan untuk heater, api atas sahaja, api bawah saja, api atas dan bawah, satu lagi off.
BalasPadamAssalamualaikum. Bahagian pemanas bhgian atas tak berfungsi selalu nya disebabkan ape ye? Sblom nih guna okey je. Pemanas yg bawah elok je, tapi atas tak fungsi. Api pasang atas bawah..
BalasPadamApi atas bawah tak menyala. Apa masalah yer? Biskut lembik jer
BalasPadamUlasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
BalasPadamBoleh cek pusat servis trio bagi negeri masing2 kat sini:
BalasPadamhttps://www.triokaden.com/index.asp?p=/static/customer-service.html
Saya guna oven trio ni. Masa bakar kek atau biskut masak x jadi sekata. Masa Mula2 beli sy lupa panaskan suhu 250°c selama 15minit. Dah guna smiven ni 4bulan dh. Kalau baru nak start buat mcm Mula2 beli tu kira masih belum terlambat ke?
BalasPadamDah guna selama 4 bulan dah*
BalasPadamSaya guna oven 1203ss utk bakar roti...guna api atas bawah 180°c selama 20 minit dgn on kipas...to roti x masak lg dah warna putih lg...kenapa ya...sepatutnya berapa ya suhu dan masa yg sepatutnya dibperlukan utk bakar roti...tk
BalasPadamNak tau setting yang sesuai untuk bakar kek
BalasPadamSalam...nak masak kek..setting nya amacam
BalasPadam